Kvansus = Økologisk, Vegansk & Allergivenlig

Kvansus® opstod på baggrund af en idé om at skabe bæredygtige, miljøvenlige produkter til både forbrugerne og frisørerne.

I dagligdagen kan mange af os gøre brug af produkter, der både kan være skadelige for os selv og vores omgivelser – helt uden at vi er klar over det.  Derfor har vi fremstillet Kvansus® serien. En serie, der er skabt med naturen i højsædet. Fordi den planet vi lever på, og de mennesker vi er omgivet af, er vigtige for os.

Alle vores produkter er udviklet med hensyn til miljøet, så vi kan sikre de nuværende behov, men samtidig kan give fremtidige generationer muligheden, for at kunne opfylde deres. Derfor prøver vi at fremstille vores produkter så skånsomt for miljøet, som muligt.

For eksempel prøver vi at mindske Co2 udslippet i forbindelse med produktionen, ved at finde leverandører, der er tætte på os. Derudover bruger udelukkende strøm fra www.vindstød.dk i hele virksomheden, som kommer fra vindmøller og solceller.

Som emballage til vores produkter, bruger vi delvist genanvendt plast. Denne slags plast kan bruges igen og igen. Derudover bruger vi FSC certificeret pap og papir til poser, indpakning, brochurer og andet og meget mere.

Med andre ord, prøver vi hele tiden at udvikle os, mod at blive så bæredygtige som overhoved muligt. Så vi kan være med til at gøre en forskel for nuværende, og kommende generationer. Dette er vores garanti til dig, når du køber Kvansus®.

Made in Denmark

Kvansus® bliver udviklet og fremstillet på en lille fabrik, lidt uden for Aarhus. Herfra kan vi følge produktionsdelen hele vejen. Samtidig kan vi sikre os, at kun de bedste råvarer bliver brugt i fremstillingen af vores produkter. Kvansus® indeholder ingen animalske bestanddele.

Vi arbejder løbende på at udvikle forskellige gavnfulde og stærke ingredienser til vores produkter. Dette har ført os til kvanplanten, der på grund af sin fantastiske virkning på hår og hud, bliver brugt i hele serien.

Kvan er en gammel plante, der allerede blev brugt i vikingetiden. Dengang havde man stor respekt for de egenskaber planten gemmer på. Derfor er kvanen også blevet kendt som ”den nordiske ginseng”. Dette skyldes den fantastiske virkning, planten har vist sig at have. Denne virkning, som tidligere er blevet beskrevet som ”helende”, har ligeledes givet den det latinske navn Angelica, som oversat betyder engel. I middelalderen har man bl.a. brugt kvan til bekæmpelsen af pest og andre sygdomme.

Der findes forskellige underarter af kvanen. Strandkvanen er en af dem. Denne kan også findes ved kysterne, og langs vandløb ude i vores egen natur. Derudover kan kvanplanten også findes på Grønland og Island.

Kvanen må siges at være en ægte dansk plante, da denne var en af de første planter, man dyrkede på specielle kvan-gårde i Danmark. Man brugte den både i madlavningen og til fremstillingen af medicin. Derudover menes det, at man opkaldte byer som Kvanløse og Vanløse efter planten, som skulle stå for kvan og lysning. Kvan indeholder et højt niveau af C-vitamin og mere end 700 æteriske olier. Derfor er kvanen en fantastisk ingrediens til håret.

Den kvan vi bruger i Kvansus® serien, kommer fra Grønland. Her bliver den høstet af grønlandske kvinder, som tørrer kvanen og derefter sender den til os. Herfra overtager vores fagfolk og producerer den kvanekstrakt, der til sidst ender i hårplejeserien.

Hvorfor Kvansus®?

Navnet Kvansus® er en sammensætning af ordene Kvan og Sustainability (bæredygtighed). Således afspejler Kvansus® både de ingredienser vi bruger til fremstillingen af serien, samt måden vi fremstiller Kvansus® serien på.

KVAN,
Kvan,
Angelica Archangelica

Kvan er en unik nordisk skærmplante, der vokser vildt i Skandinavien, samt på Grønland, Island og Færøerne. Planten blev allerede brugt flittigt i vikingetiden, og er på grund af sin gavnlige virkning blevet kendt som den Nordiske Ginseng.

Kvan indeholder C-vitamin, som både er godt for hud og hår.

Om Kvansus 1
Kvan, kvan, Angelica Archangelica
SUS, Sustainability, Bæredygtighed

SUS,
Sustainability,
Bæredygtighed

Naturen ligger os nær. Derfor spiller bæredygtighed også en afgørende rolle ved fremstillingen af vores produkter – lige fra de ingredienser vi bruger, til produktionsmetoden og den emballage vi benytter.

For vi står alle sammen til ansvar for den verden og de muligheder, vi kan byde kommende generationer.

Historien

Ideen bag Kvansus® opstod efter tidligere frisør, og nuværende direktør af Hair Team Company Jan P. Eskildsen blev klar over, hvor mange uheldige stoffer man kan finde i forskellige hårplejeprodukter, afblegningsmidler og farver. Jan har selv arbejdet med disse kemikalier i mange år. Derfor begyndte han at frygte, at stofferne kunne have en negativ påvirkning på hans helbred. Og denne frygt førte til at han, i samarbejde med fagfolk, begyndte at udvikle forskellige hårplejeprodukter. Her opstod bl.a. Kvansus® serien.

Da Jan ønsker at være med i hele processen, er alle produkter fra starten blevet produceret under eget tag. Først var dette hjemme hos ham selv. Hurtigt efter åbnede muligheden sig dog for at flytte produktionen til større rammer i Søften, lidt udenfor Aarhus. Herfra udvikler og producerer vi i dag alle vores produkter.

Med Kvansus® ønskede vi at udvikle en produktserie, der både skulle være miljøvenlig og økologisk, og samtidig kunne måle sig med andre hårplejeprodukter af høj kvalitet. Med dette udgangspunkt har vi udfordret os selv til at gentænke tilgangen til produkterne, gennem hele processen. Dette har ført til en helt unik hårplejeserie, der er naturlig, effektiv og miljøvenlig.